Zakład Mięsny Górzyca - Produkcja - MILEX prowadzi działalność produkcyjną - Górzyce k/Gryfic

Zakład mięsny GÓRZYCA

ZAKŁAD MIĘSNY GÓRZYCA

Zakład Mięsny Górzyca to masarnia położona w małej miejscowości nieopodal Gryfic, w miejscu otoczonym polami uprawnymi.

Przygotowaliśmy szeroką gamę produktów tak, abyście w dzisiejszych czasach mogli skosztować wyrobów przygotowywanych w sposób tradycyjny. W swojej pracy kierujemy się tradycją smaku, dlatego nasza masarnia opiera swoją produkcję na recepturach z roku 1961. Specjalizujemy się głównie w wyrobach wytwarzanych z mięsa wieprzowego, z którego powstają wspaniałe szynki, kiełbasy czy wędzonki. Dodatkowo naszą ofertę wzbogaciliśmy o kiełbasy i wędliny z dodatkiem dziczyzny tak, aby każdy miał szansę znaleźć tu swój smak. 

Staramy się sprostać oczekiwaniom naszych odbiorców, dlatego też przyprawy i dodatki do produkcji naszych wędlin dobieramy z niezwykłą precyzją. Wyjątkowy aromat wyrobów tradycyjnych to zasługa naturalnych przypraw: pieprzu, czosnku, majeranku, gorczycy, czy kolendry. Niepowtarzalny smak wędlin osiągamy poprzez zastosowanie tradycyjnego sposobu wędzenia w komorach opalanych drewnem olchowym lub bukowym.

Autorska linia produktów Wędliny z Tradycją to wysokiej jakości asortyment, w którego skład wchodzą: Szynka z Tradycją, Wędzonka z Tradycją, Kiełbasa z Tradycją, Kabanosy z Tradycją, a także Pasztet z Tradycją.  Wyroby te wyprodukowane są z najlepszego surowca, wzbogacone wyjątkowym smakiem przypraw i otulone zapachem drewna. Wędliny z Tradycją to wyjątkowe produkty, które z powodzeniem znajdą miejsce na Państwa stole.

W związku z dynamicznym rozwojem Zakładu stworzyliśmy sieć sklepów pn. Delikatesy Mięsne Górzyca - oferujące głównie wyroby mięsne. Ofertę uzupełniają również produkty idealnie pasujące do dań mięsnych takie jak przetwory domowe (ogórki konserwowe, grzyby marynowane), chrzan, żurawina, czy makarony.

Zakład Mięsny Górzyca to laureat wielu prestiżowych nagród i wyróżnień. Nasze wyroby m.in zostały objęte programem certyfikującym Doceń Polskie, otrzymały liczne nagrody i wyróżnienia podczas Targów POLAGRA FOOD 2012, a także doceniono je podczas konkursów Wielkanoc Mięsne Święta, Polska Tradycja.

OFERTA ZAKŁADU MIĘSNEGO

ZM GÓRZYCA stara się sprostać oczekiwaniom swoich odbiorców, dlatego też  z niezwykłą  precyzją i ze smakiem dobierane są przyprawy i dodatki do wytwarzanych przez Nas wyrobów. Niepowtarzalność smaków jakie Państwu proponujemy zamknięta jest w tradycyjnych recepturach i naturalnych sposobach wędzenia. Bliskość zakładu pozwala na dostarczenie Państwu zawsze świeżych wyrobów na czas.

W swojej szerokiej ofercie posiadamy asortyment taki jak: wędzonki; kiełbasy cienkie; kiełbasy suche i podsuszane; kiełbasy grube;  wyroby podrobowe; mięso wieprzowe; podroby wieprzowe (mrożone); drób (mrożony i świeży); podroby drobiowe (mrożone i świeże); mięso wołowe (w tym z własnej hodowli), a także wyroby na zamówienie.

NAGRODY

  • Zakład Mięsny, jako reprezentant Województwa Zachodniopomorskiego zdobył wyróżnienia podczas prestiżowej imprezy pn. Ogólnopolskie Konkursy Wędliniarskie, Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja w latach 2012, 2013 i 2014. Konkurs organizowany jest przez Polską Federację Branży Mięsnej, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Wyróżnione w konkursie produkty to: Boczek Szlachecki, Kiełbasa Biała Ekstra, Kiełbasa Biała w Jelicie Baranim i Kiełbasa Michała.
  • Burmistrz Gryfic Pan Andrzej Szczygieł złożył na ręce Kierownika Zakładu Mięsnego w Górzycy serdeczne podziękowanie za tworzenie nowych miejsc pracy oraz pomoc w organizacji imprez kulturalno-sportowych.
  • Dyplom za zajęcie III miejsca w konkursie o tytuł: NAJLEPSZEGO PRODUCENTA WĘDLIN XVIII FORUM RZEŹNICTWA I WĘDLINIARSTWA POLAGRA 2012 W GRUPIE ZAKŁADÓW MNIEJSZYCH.
  • Wyróżnienie za wysoką jakość ocenianych produktów w konkursach wędliniarskich XVIII FORUM RZEZNICTWA I WĘDLINIARSTWA odbywającego się podczas TARGÓW POLAGRA 2012.
  • Dyplom za zajęcie III miejsca za produkt: SZYNKA GÓRZYCKA.
  • Dyplom za zajęcie III miejsca za produkt: BOCZEK ROLOWANY.
  • Wyróżnienie za produkt: KIEŁBASA KRAKOWSKA POSUSZANA.
  • Nominacja do nagrody Orły Agrobiznesu 2013.
  • Zakład Mięsny został nadrodzony podczas prestiżowej imprezy "Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja" w 2015r. Nagrodzone w konkursie produkty to: kiełbasa z fileta, wędzonka szlachecka, kiełbasa pęto, kiełbasa ze schabu i wyróżnienie dla wedzonki z tradycją. Ponadto Zakład Mięsny Górzyca zajął II-gie miejsce w grupie zakładów mniejszych.
MILEX Sp. z o.o., ul. Wyszyńskiego 14, 70-201 Szczecin
Telefon: +48 91 488 12 83
E-mail: milex@milex.szczecin.pl
www: www.milex.szczecin.pl
Polityka cookies
 
Realizacja: HotelNetwork.pl
Powered by: CMS dla hoteli